2012. február 16., csütörtök

Valentin-napi bontott csirke

Február 14. Ez a dátum a Valentin-napot jelenti sokaknak. Szerintem akiket szeretünk, azokra fordítsunk időt is figyelmet rendszeresen, ne várjuk meg a február 14-ét. Mi a családban az idei évtől megtaláltuk azt az apropót, amiért ez a nap fontos számunkra. A kutyánk, Mambó épp ekkor ünnepelte első születésnapját.

Reggel nem értette, miért mondjuk neki, hogy „Napocska”, de azért örült a kedveskedésnek. Az ajándékba kapott gumicsirkét (a termékcímkén „bontott csirke” megjelölés szerepelt…) először bizalmatlanul forgatta, hiszen bizonyos részén megnyomva sípolt az új játék. Na de a mi ünnepeltünk hamar kitalálta, hogyan tudja elnémítani, és attól kezdve igazán jó rágcsálnivaló játékszer lett a csirkéből.

És hogy mit csinál egy kutya a szülinapján, azon kívül, hogy fogadja a jókívánságokat és gyönyörködik az ajándékokban? Sütteti a hasát! Mambó nagyon örült annak, hogy a szülinapjára kisütött a nap és végre nem röpködtek a mínuszok. Az ólja előtti teraszára is szórt egy kis szalmát a házába betett szigetelőanyagból, majd hanyatt vágta magát, és élvezte a Valentin-napi napsugarak simogatását.

1 megjegyzés: