2012. január 29., vasárnap

Rajzfilmhősök elevenedtek meg

Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál… Szerintem sokan emlékszünk erre a dalocskára gyermekkorunkból. Hát még a hangulatos óvodai és iskolai farsangokra. Bár az általános iskola felső tagozatában már sokan cikinek érzik a beöltözést, az osztályközösség és a barátok mégis gyakran rászánják magukat, hogy csoportosan öltsenek jelmezt.
Tegnap a bonyhádi Szélkakasos óvoda farsangján jártam. Mikor a fiaim jártak még ide óvodába, akkor lettem a színes kavalkád fotósa, és máig nagy örömmel vállalom ezt a feladatot. Az óvónők csoportokra bontják a kicsiket, és különböző jelmezeket öltenek, zenére komplett színpadi jeleneteket adnak elő. Ráadásul a szülők közül is többen jelmezt öltenek, amit az apróságok nagyon mulatságosnak tartanak. Az idei farsang a rajzfilmhősöket idézte.
A Pocahontas, a 101 kiskutya, a Csipkerózsika, a Madagaszkár szereplői mind ott voltak a művelődési központ színpadán. A nézőtér – ahogy az lenni szokott – dugig megtelt a lelkes szülőkkel, testvérekkel és nagyszülőkkel. Kattogtak a fényképezőgépek, dolgoztak a videokamerák, akinek pedig nem volt a kezében semmiféle technikai eszköz, az tapssal bíztatta a gyerekeket.
A zebrák, pingvinek, dalmaták, indiánok, katonák és hercegnők maguk is jól szórakoztak a színpadon, tökéletesen beleélve magukat a szerepükbe.

2 megjegyzés: