2011. december 14., szerda

Jó hangulatú volt az első könyvbemutatónk


Hetvenen jöttek el tegnap a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárba, hogy velünk együtt ünnepeljék a Képes mesék – mesés képek című könyvünket. Így az izgalom mellett az örömünk is nagy volt. Hegedűs Éva néni irányította a beszélgetést, műveltsége, az általa idézett írók és fotósok sora lehengerlő volt.

Szó esett példaképekről és szakmai barátokról, a szociofotókról és a sikerről, az írás öröméről és terveinkről. Megpróbáltuk kiválasztani a „Havasi Csingacsguk, az utolsó erdélyi mohikán és más történetek” alcímű könyvünkből a nekünk legkedvesebb fotót illetve történetet, és négy történet felolvasásra is került. Hármat Bea lánya, Vurczer Fruzsina adott elő, a negyedik viszont róla szólt és neki is hatalmas meglepetést okozott.

A közönségnek mutattunk kivetítve is fotókat a kötetből, melyet már a bemutató során sokan a kezükben szorongattak, hiszen a helyszínen már belépéskor megvásárolhatták.

A könyvbemutató végén megköszöntük a közreműködők segítségét, valamint a támogatók - Anna Cukrászda Kakasd, Berényi Lászlóné, Bonycom Kft., Danubiana Kft., Hoffmann Ferenc és neje, Solymár Imre Városi Könyvtár, Völgység-Hegyhát Takarék - önzetlenségét. Dedikálással és falatozás melletti hangulatos beszélgetéssel zárult ez a számunkra nagyon fontos este. Köszönjük mindenkinek, aki jelen volt, avagy egyéb elfoglaltsága miatt nem ért oda de gondolt ránk, és osztozott az örömünkben!


Külön köszönjük Horváth Klárinak hogy fotózott, Kocsis Tibornak hogy videón rögzítette az eseményt, a Tolnatáj Televízió és a Tolnai Népújság munkatársainak a híradást, valamint a városi könyvtár dolgozóinak minden segítséget.  

Könyvünk megvásárolható nálunk, vagyis a két szerzőnél, illetve a bonyhádi városi könyvtárban, 2 ezer Ft-os darabáron. A kötetben a V. Gänszler Beáta által írt 25 történet olvasható, és Kirchné Máté Réka 113 Erdélyben és Bukovinában készített fotója található, pársoros kommentárjaival.

Következő könyvbemutatóink:

2012. január 4. Paksi könyvtár,

2012. január 8. Cikó – Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének közgyűlése,

2012. január 12. Szekszárd, megyei könyvtár.
Réka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése